Iurie Leancă şi Eugen Carpov refuză să participe la ceremonia de învestire în funcţie a lui Igor Dodon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN Dan Guţu
FOTO IPN Dan Guţu

După ce ministrul Apărării, Anatol Şalaru, a declarat că nu va participa la ceremonia de învestire în funcţie a lui Igor Dodon, vineri, 23 decembrie, când evenimentul urma să aibă loc, deputaţii neafiliaţi Iurie Leancă şi Eugen Carpov şi-au anunţat şi ei intenţia de a nu se prezenta.

În aşa fel, preşedintele PPEM, Iurie Leancă şi vicepreşedintele PPEM, Eugen Carpov, au decis să boicoteze ceremonia de învestire a lui Igor Dodon, pentru a transmite în acest mod protestul faţă de acţiunile şi declaraţiile sale.

„PPEM consideră că declaraţiile din ultima vreme făcute de Igor Dodon, iresponsabile şi pline de ură, denigratoare la adresa Uniunii Europene şi a statului Republica Moldova, demonstrează clar că acesta nu are încă capacitatea de a se ridica la înălţimea funcţiei obţinute. Chiar dacă a câştigat aceste alegeri, Dodon nu vrea să înţeleagă că şeful statului trebuie să fie un model, să aibă un comportament exemplar, să îi unească pe cetăţeni şi nu să îi dezbine”, se arată într-un comunicat de presă al formaţiunii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite