Iurie Leancă, o piesă de sacrificiu pentru PLDM. Premierul va fi ales în turul doi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expert IDIS "Viitorul", Corneliu Ciurea FOTO:tribuna.md
Expert IDIS "Viitorul", Corneliu Ciurea FOTO:tribuna.md

Iurie Leancă nu are şanse să redevină premier, iar rezultatele discuţiilor acestuia cu liberalii sunt confuze şi incerte.

Potrivit lui Corneliu Ciurea, expert IDIS „Viitorul”, PLDM a semnat un acord cu PDM privind formarea unei coaliţii de guvernare şi nu va renunţa la el. „Ghimpu a pus nişte condiţii şi nu cred că Iurie Leancă îşi va putea convinge colegii de partid să facă cedări în favoarea PL”, a punctat expertul în cadrul emisiunii „Pahomi” de la postul de televiziune „Realitatea TV”, transmite IPN.

Corneliu Ciurea mai este de părerea că lui Iurie Leancă îi este foarte dificil şi chiar jenant să ducă tratative cu liderul PL. „Mihai Ghimpu este un politician consacrat, cu experienţă, iar Iurie Leancă este un politician în devenire. Leancă este un diplomat, care ştie să dea răspunsuri evazive şi să nu spună lucrurilor pe nume. El a fost prim-ministru datorită conjuncturii politice”, a opinat analistul.

În opinia lui Ciurea, liderul PLDM, Vlad Filat, nu-l doreşte ca atare pe Leancă în calitate de premier, candidatura lui fiind înaintată pentru a se justifica în faţa electoratului. „Pentru PLDM Iurie Leancă este o piesă de sacrificiu. Cred că deja se ştie exact cine va fi premier şi că acesta va fi votat din turul doi cu concursul deputaţilor comunişti”, a adăugat Ciurea.

Miercuri seara Iurie Leancă s-a întâlnit cu Mihai Ghimpu pentru a-i solicita susţinerea la învestirea guvernului. Leancă s-a arătat satisfăcut de rezultatele dialogului, iar Ghimpu a declarat că îşi doreşte reînceperea negocierilor cu PLDM şi PDM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite