Italia. Un moldovean, condamnat la trei ani de închisoare pentru construirea unui tanc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ilfattoquotidiano.it
FOTO ilfattoquotidiano.it

Alexandru Budu, un cetăţean al Republicii Moldova, inginer de profesie, a fost condamnat la trei ani de închisoare, în Italia, pentru construirea unui tanc.

Moldoveanul, rezident al regiunii Lombardia, împreună cu alţi şase complici au fost prinşi în timp ce construiau un tanc, informează presa italiană, citată de JurnalTV.

Reţinerea a avut loc în momentul în care aceştia fabricau două tunuri pentru a le monta pe un buldozer cu şenile. Presa italienă scrie că bărbaţii ar face parte dintr-o grupare secesionistă care pledează pentru reapariţia statului Republica Veneţiană.

Republica Veneţiană a fost un stat cu capitala la Veneţia, în nord-estul Italiei. Formaţiunea statală a existat timp de un mileniu, din secolul al şaptelea până la 1797.

Denumirea oficială a fost „Serenissima Repubblica di Venezia” („Republica cea mai liniştită de la Veneţia”, în venetă „Serenìsima Republica Veneta” sau „República de Venesia”) şi a fost adesea menţionată ca La Serenissima, cu referire la titlul său ca cea mai liniştită dintre republici.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite