Irina Vlah îi cere lui Dumitru Robu demiterea procurorului general al Găgăuziei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irina Vlah presedinte.md

Başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, îi cere procurorului general interimar al Republicii Moldova, Dumitru Robu, demiterea procurorului din regiune, Vasile Stoinov. Un apel în acest sens Irina Vlah a făcut într-un live pe Facebook, transmite IPN.

Potrivit başcanului, Vasile Stoinov a fost numit în funcţie ilegal. În primul rand, procuror general în regiune putea fi numită doar o persoană care lucrează în Procuratura Găgăuziei, ceea ce nu e şi cazul actualului procuror. „La momentul numirii în funcţie acesta nu lucra în calitate de procuror”, susţine başcanul.

Başcanul mai spune că procurorul general al Găgăuziei a fost numit în funcţie de reprezentanţii Partidului Democrat. „Acesta are comenzi concrete”, una dintre care fiind deschiderea unui dosar penal pe numele Irinei Vlah pentru a nu-i permite participarea în campania electorală la alegerile başcanului din Găgăuzia.

„Insist să fie anulat ordinul de numire a lui Vasile Stoinov în funcţia de procuror general al Găgăuziei. El trebuie să fie scos din această funcţie, demis, lucru care trebuie să se întâmple în timpul apropiat. În locul lui trebuie numit unul dintre adjuncţii Procuraturii Găgăuziei, aşa cum prevede legislaţia”, a declarat Irina Vlah.

Irina Vlah a vorbit şi despre iniţiativa privind modificarea Legii cu privire la Procuratură, care prevede aprobarea candidaturii procurorului general al regiunii de către Adunarea Populară a Găgăuziei. Potrivit ei, prin această iniţiativă se vrea ca legislaţia cu privire la Procuratură să fie acordată cu Legea privind statutul juridic special al Găgăuziei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite