Ion Ceban: Partidele care boicotează referendumul sunt responsabile de situaţia din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful fracţiunii PSRM în CMC, Ion Ceban, spune că boicotul anunţat de mai multe partide politice în legătură cu referendumul de revocare a primarului Dorin Chirtoacă este un spectacol regizat de actuala guvernare şi de PL, cu scopul protejării edilului suspendat. Socialistul a declarat joi, 26 octombrie, în cadrul unei conferinţe de presă, că respectivele formaţiuni politice se fac responsabile de haosul din capitală, transmite IPN.

Potrivit PSRM, esenţa acestui spectacol constă în neadmiterea lui Dorin Chirtoacă să participe în campania de promovare a referendumului din 19 noiembrie. 

Prin această acţiune sunt urmărite două scopuri: 1) victimizarea lui Dorin Chirtoacă în speranţa că chişinăuienilor le va fi din nou milă de el şi se vor solidariza cu el şi 2) protejarea lui Dorin Chirtoacă de dezbaterile în cadrul campaniei pentru referendum, care ar fi scos în evidenţă în mod repetat incompetenţa sa şi faptul că, în 10 ani, practic a distrus Chişinăul.

„Dacă nu este condamnat trebuie să fie admis în această campanie pentru referendum, să-şi apere poziţia. Noi considerăm că este un joc făcut împreună cu guvernarea de a-l scoate din vizorul şi de sub presiunea publică”, a menţionat Ion Ceban.

Potrivit consilierului socialist, toate partidele care au anunţat că vor boicota referendumului sunt complici la păstrarea situaţiei urâte din capitală. „Haosul, iresponsabilitatea şi incompetenţa trebuie oprite. Acest cetăţean, Dorin Chirtoacă, un funcţionar care trebuie pedepsit, este protejat în horă de către aşa-numita coaliţie pro-europeană. Responsabilitatea e pe seama celor care invită cetăţenii să stea acasă”, a precizat Ceban.

El a făcut apel către locuitorii capitalei să nu se lase induşi în eroare şi să vină la urne în cadrul referendumului din 19 noiembrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite