Ion Ceban, după marşul LGBT din Chişinău: „Ministrul de Interne ar trebui să-şi dea demisia pentru bătaie de joc faţă de poliţişti” VIDEO

0
0
Ma
Marşul LGBT din Chişinău

Primarul Chişinăului, Ion Ceban, cere demisia ministrului de Interne, Ana Revenco, după ce zeci de poliţişti au asigurat ordinea publică la marşul LGBT din 19 iunie, din centrul Capitalei. Ceban mai susţine că marşul era ilegal, întrucât nu a fost autorizat de Primărie.

„Tot transportul a fost blocat la Botanica, Buiucani, în Centru.

Nimeni nu putea traversa centrul oraşului. Guvernarea, deputaţii PAS şi-au organizat paradă, au furat curcubeul de la copii - au făcut un altfel de simbol şi s-au înconjurat cu mii de poliţişti achitaţi pe banii poporului pentru a-i apăra. Ministrul de Interne ar trebui să-şi dea demisia pentru bătaie de joc faţă de poliţişti. Nu s-a mai văzut la niciun eveniment asemenea mobilizare, nici pe perioada crizei refugiaţilor sau când vin alţi oficiali”, a scris Ion Ceban pe Facebook.

Primarul a propus ca „această zi de mobilizare a poliţiştilor să fie achitată din banii deputaţilor PAS, deoarece în mare parte i-au păzit pe ei, fiind prezenţi la paradă.”

„În Chişinău transportul public urma să circule pe strada Bucureşti, deoarece în Piaţa Marii Adunări Naţionale urmau să aibă loc mai multe evenimente, conform dispoziţiilor depuse, lucru care a fost convenit inclusiv cu reprezentanţii Ministerului de Interne, aşa cum se face de obicei în asemenea cazuri. Guvernarea PAS ştia că parada pe strada Bucureşti a fost desfăşurată contrar legi, dar homosexualii au fost păziţi ca ochii din cap, fiind asigurat coridor contrar legii, nu aveau niciun document aşa cum se procedează la diverse manifestaţii”, a afirmat edilul.

Ion Ceban a accentuat că „jumătate de Chişinău, centrul istoric al oraşului a fost paralizat pentru un marş ilegal.”

„Ieri, de Ziua Medicului şi Farmacistului, nu şi-a adus aminte niciun deputat PAS pentru a-i felicita. Din păcate, medicii au fost lăsaţi în umbra paradei de către GUVERNARE. Nimeni nu a anunţat vreo acţiune, majorare de salariu sau alte evenimente pentru medici. Din păcate!”, a mai spus Ceban.

   Ultima oră

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite