Intoxicaţie în masă la tabăra pentru copii „Dumbrava”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Starea celor 15 copii spitalizaţi în data de 4 august în Secţia boli infecţioase a Spitalului Raional Ştefan Vodă, după ce s-au intoxicat la tabără de odihnă „Dumbrava” din Talmaza, este satisfăcătoare, iar o parte din ei vor fi astăzi externaţi.

Cauza intoxicaţiei va putea fi determinată după efectuarea analizelor de laborator, care vor fi gata în următoarele două zile, a declarat pentru IPN medicul epidemiolog Lidia Luchianov.

În total, 27 de copii din tabără au făcut infecţie alimentară, 12 dintre ei – în stare uşoară şi au scăpat cu tratament la domiciliu. Ceilalţi au fost spitalizaţi.

Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorului a efectuat mai multe verificări la tabără, unde însă nu au fost depistate încălcări de ordin sanitar şi tehnologic. Personalul implicat la prepararea bucatelor are studii în domeniu şi toţi bucătarii au trecut controlul medical. Iar produsele alimentare sunt însoţite de acte ce confirmă provenienţa şi calitatea lor, cu respectarea condiţiilor termice de păstrare. Blocul alimentar al taberei este renovat şi se află în stare bună.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite