În Republica Moldova se scumpeşte şi pâinea? Reacţia ministrului Agriculturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Surse din cadrul principalului combinat de pâine din Republica Moldova, SA „Franzeluţa”, au comunicat pentru noi.md că economiştii întreprinderii deja se ocupă de calcularea noilor preţuri. Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Ion Sula, a reacţionat imediat.

Potrivit noi.md, cel mai probabil, deja vineri vor fi oferite informaţii privind noile preţuri la pâine.„Având în vedere că informaţia privind majorarea tarifelor la gazele naturale şi energia electrică este foarte recentă şi deciziile respective încă nu au fost publicate, aşteptăm ca deciziile ANRE să intre în vigoare după publicarea în «Monitorul Oficial». După aceasta vom putea efectua calculele preţurilor la pâine şi produsele de panificaţie”, au precizat pentru sursa citată reprezentanţii „Franzeluţa”.

După publicarea acestei informaţii, ministrul Agriculturii, Ion Sula, a reacţionat pe contul său de Facebook. „Nici o scumpire nu va fi aprobată fără un studiu corect bazat pe calcule economice fixe şi doar după oficializarea scumpirilor resurselor utilizate”, a declarat Ion Sula.

Menţionăm că în urma scumpirilor la gaze şi curentul electric, „Apă-Canal Chişinău” a informat ANRE că este necesară o majorare a tarifelor la apă pentru locuitorii Capitalei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite