După ce s-au majorat tarifele la lumină şi gaze, se scumpeşte şi apa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apă-Canal Chişinău a solicitat majorarea tarifelor la apă  FOTO: Adevărul
Apă-Canal Chişinău a solicitat majorarea tarifelor la apă  FOTO: Adevărul

SA „Apă-Canal Chişinău” a solicitat Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică  ajustarea tarifelor la apă. Furnizorul din capitală invocă modificarea ratei inflaţiei, dar şi scumpirea energiei electrice şi a carburanţilor, transmite IPN.

Directorul relaţii cu clienţii al ACC, Vladimir Mocreac, a declarat presei, după şedinţa operativă de la Primărie, că ultima ajustarea a tarifelor la apă a fost efectuată în anul 2009. „Din 2009, s-a majorat de atâtea ori tariful şi la energia electrică, şi inflaţia, şi carburanţii, şi gazul natural, dar şi alte componente pe care noi suntem nevoiţi să le procurăm de peste hotare – piese de schimb, utilaje”, a notat Vladimir Mocreac, precizând că ajustarea tarifelor la apă ar trebui să se producă în timpul apropiat pentru ca întreprinderea să poată activa fără perturbări.

Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, a declarat că şi furnizorul va trebui să reducă cheltuielile curente, pentru a demonstra şi din partea întreprinderii efort pentru  redresarea situaţiei, nu doar pe seama majorărilor la tarif.

Săptămâna trecută, ANRE a aprobat majorarea tarifelor şi la energia electrică, şi gazele naturale. Tariful pentru energia electrică furnizată consumatorilor de RED Union Fenosa a fost stabilit  în mărime de 2,157 lei/kWh, în creştere cu 37%. Noul tarif de distribuţie a gazelor naturale  este de 6538 de lei pentru 1000 de metri cubi, cu 15,4% mai mult faţă de tariful valabil până acum. Tarifele noi sunt aplicate cu începere din 1 iulie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite