În jur de 50 de blocuri din gestiunea întreprinderilor municipale încă nu au căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

În jur de 50 de blocuri aflate în gestiunea întreprinderilor municipale încă nu sunt conectate la agentul termic. Potrivit şefului Direcţiei generale locativ-comunală şi amenajare, Petru Gontea, este despre vorba despre blocuri la care au fost depistate probleme tehnice, dar şi blocuri în care locatarii nu cer conectarea la căldură, transmite IPN.

Petru Gontea a declarat, la şedinţa operativă de la Primărie, că la mai multe blocuri locative s-au atestat scurgeri, fapt ce reţine conectarea la agentul termic. Problemele urmează să fie înlăturate în cel mai scurt timp. Cât ţine de cererile pentru compensaţia la căldură, până în prezent la întreprinderile municipale au fost depuse peste opt mii. În paralel, cereri se depun şi la preturile de sector.

Şeful Direcţiei a menţionat că se lucrează la un proiect de decizie pentru a trece în competenţa Direcţiei asistenţă socială cererile pentru compensare, din 1 ianuarie 2018. Proiectul respectiv urmează să fie examinat şi aprobat în Consiliul municipal Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite