Igor Grosu, în Parlamentul României: „Moldova se întoarce, după ani de rătăciri, pe drumul cel bun” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Grosu în Camera Deputaţilor

Moldova se deschide, se transformă şi vrea să lucreze pentru securitate, prosperitate şi dezvoltare, alături de partenerii săi. Mă aflu aici pentru a transmite un mesaj de încredere şi de îndemn la acţiune: hai să dăm mână cu mână, ca să construim un viitor comun, aici la noi, acasă! În Europa!”, a declarat preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Igor Grosu, la şedinţa solemnă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului României, transmite IPN.

Preşedintele Parlamentului a mulţumit României pentru sprijinul constant şi mereu oportun pe care l-a acordat Republicii Moldova de-a lungul celor trei decenii de la proclamarea independenţei. 

„România este principalul avocat al Republicii Moldova în aspiraţiile sale de integrare europeană şi sperăm că următorii ani vor fi decisivi în efortul nostru de apropiere de Uniunea Europeană”, a spus el. Oficialul de la Chişinău a apreciat ajutorul oferit de România în timpul pandemiei de COVID-19 pentru a o combate şi pentru a salva mii de vieţi omeneşti.

În altă ordine de idei, Igor Grosu a spus că, după alegerile prezidenţiale din toamna anului trecut şi cele parlamentare extraordinare, „Republica Moldova se întoarce, după ani de rătăciri, pe drumul cel bun”. Pe drumul dezvoltării şi modernizării de tip Occidental, ca fiind drumul care va aduce libertate, dreptate şi prosperitate, în cadrul familiei europene.

Preşedintele Parlamentului a menţionat că Preşedinţia, Guvernul şi Parlamentul Republicii Moldova au astăzi un mandat ferm pentru a curăţa, dezvolta şi deschide ţara spre exterior. Iar după zeci de ani în care statul nu a lucrat pentru cetăţeni, dar pentru un grup restrâns de oameni care au capturat statul, în Republica Moldova a venit timpul schimbării. 

„Acum este timpul să pornim vremuri bune pentru Republica Moldova, să ne dezvoltăm prin accelerarea integrării europene şi să lucrăm foarte strâns cu cei care au expertiza şi experienţa necesară. Şi aici mă gândesc, în primul rând, la România”.

Igor Grosu consideră că Moldova şi România sunt într-un moment extraordinar în relaţia bilaterală, în care atât la nivel politic, parlamentar şi guvernamental, dar şi la nivel societal, compatibilitatea este deplină. El consideră că acum e şansa istorică ca să se realizeze obiectivele comune, spre beneficiul cetăţenilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Preşedintele Parlamentului este sigur că cele două state pot face din relaţia inter-parlamentară un punct cheie al parteneriatului frăţesc şi strategic, atât în procesul de integrare europeană, cât şi în abordarea provocărilor – pandemia, creşterea economică durabilă, scăderea populaţiei, creşterea inegalităţilor economice şi sociale – cele două state pot colabora pentru a găsi soluţiile cele mai bune. El şi-a exprimat încrederea că, prin soluţiile concrete care vor fi găsite şi prin instrumentele avute la dispoziţie, vor putea fi atinse acele obiective comune de care au nevoie cetăţenii ambelor state.

Igor Grosu se află în vizită oficială la Bucureşti, la invitaţia preşedintelui Camerei Deputaţilor Parlamentului României, Ludovic Orban.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite