Hoţi de bagaje prinşi în flagrant la Aeroportul Internaţional Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii furau bagajele FOTO border.gov.md
Angajaţii furau bagajele FOTO border.gov.md

După o lună de filaj, ofiţerii de urmărire penală şi investigaţii speciale ai Poliţiei de Frontieră au reuşit să documenteze activitatea unui grup infracţional, care se ocupa cu sustragerea bunurilor din bagajele pasagerilor

Operaţiunea a fost desfăşurată pe Aeroportul Internaţional din Chişinău, gruparea fiind anihilată la finele săptămânii trecute, anunţă Poliţia de Frontieră.

Persoanele reţinute s-au dovedit a fi angajaţii unei companii care prestează servicii de încărcare şi descărcare a bagajelor pe Aeroport.

În urma măsurilor speciale de investigaţie şi acţiunilor de urmărire penală, poliţiştii de frontieră au constatat că aceştia acţionau doar la cursele de tranzit prin Chişinău, iar din bagajele pasagerilor sustrăgeau obiecte mărunte, dar costisitoare precum: calculatoare portabile şi mobile, telefoane mobile, tehnică foto şi video, gadgeturi, ceasuri, etc.

La fel, în cadrul percheziţiilor atât la domiciliile, cât şi a mijloacelor de transport ale persoanelor reţinute, ofiţerii de urmărire penală şi investigaţii speciale au ridicat, adiţional lucrurilor furate, şi un pistol traumatic Makarov, pentru care niciunul din bărbaţii reţinuţi nu deţinea permis de port armă. Totodată, poliţiştii de frontieră au stabilit identitatea mai multor persoane cărora le-au fost vândute bunurile furate, ulterior acestea fiind ridicate ca mijloace de probă.

Ofiţerii cercetează cazul pentru a administra probe suficiente, astfel încât să fie demonstrată culpabilitatea persoanelor reţinute, iar cauzele penale să ajungă pe masa judecăţii. În acelaşi timp se încearcă identificarea şi altor persoane care au avut de suferit de pe urma acţiunilor grupului infracţional.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite