Hadârcă nu-l trădează pe Leancă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Liberal Reformator nu va părăsi blocul electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova, în ciuda zvonurilor apărute în presă şi pe bloguri, care speculau pe marginea unei înţelegeri politice între Oleg Bodrug, copreşedintele PLR, şi Vlad Filat, preşedintele PLDM, a anunţat preşedintele PLR, Ion Hadârcă.

Iurie Leancă, fostul premier al Republcii Moldova, a anunţat pe 15 aprilie crearea blocului electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova”, alături de Ion Hadârcă, Mihai Godea şi Vasile Costiuc, preşedinţii partidelor extraparlamentare, Partidul Liberal Reformator, Partidul „Acţiunea Democratică” şi Partidul „Democraţia Acasă”.

Ion Hadârcă a precizat că PLR îşi menţine acest angajament, subliniind că informaţia care a circulat în spaţiul public conform căreia, Oleg Bodrug ar fi ajuns la o înţelegere cu Vlad Filat pentru sumă de aproximativ 300.000 de dolari pentru a scoate PLR din blocul electoral, face parte dintr-o campanie de compromitere a partidului.

Preşedintele PLR a precizat că actuala guvernare a deviat de la cursul european al Republicii Moldova, mimând practic implementarea reformelor prevăzute în Acordul de Asociere. Hadârcă a amintit că în contextul în care tensiunile continuă să crească în societate, datorită ultimelor evenimente politice şi economice care au dezamăgit foarte mult populaţia, PLR susţine protestele şi protestatarii Republicii Moldova, considerând legitime cererile oamenilor din stradă.

Protest pe 3 iunie

Oleg Bodrug a anunţat că PLR face un apel de solidaritate către cetăţenii Republicii Moldova, să participe la protestul care va avea loc pe 3 iunie la ora 10:30 la sediul Curţii de Apel Chişinău, când se examinează cererea liberalilor reformatori faţă de concesionarea ilegală a aeroportului Chişinău. Bodrug a subliniat că cererea PLR a suferit nenumărate tergiversări în instanţele de judecată şi un răspuns clar din partea justiţiei este necesar pentru a înţelege ce s-a întâmplat cu aeroportul Chişinău.

Leancă, în vizită la Bruxelles

Deputatul Iurie Leancă şi echipa Partidului Popular European din Moldova (PPEM) întreprind o vizită de lucru la Bruxelles, la invitaţia Fundaţiei Konrad Adenauer. Ei vor avea întrevederi cu membrii Parlamentului European, oficiali de rang înalt din cadrul Comisiei Europene şi reprezentaţii Partidului Popular European.

Obiectivul principal al vizitei este prezentarea viziunii PPEM de modernizare a Republicii Moldova, perspectivele de aprofundare a relaţiei RM-UE, precum şi consolidarea unui parteneriat strategic dintre PPEM şi Partidul Popular European, se arată într-un comunicat al partidului.

Agenda discuţiilor se va axa pe evaluarea procesului de reforme în Moldova din ultima perioadă, priorităţile şi sarcinile la care trebuie să se atragă atenţie pentru a menţine ţara noastră pe parcursul european. De asemenea, se vor aborda modalităţile de consolidare a unei forţe sănătoase pro-reforme şi autentic pro-europene, care va avea capacitatea să asigure schimbări reale pe plan intern, în mod special cu accent pe finalizarea reformei sistemului judecătoresc şi cel de administrare publică.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite