Guvernul Gavriliţa a alocat 1,3 miliarde de lei pentru cesionarea datoriei Termoelectrica către Moldovagaz

0
0
Natalia Gavriliţa
Natalia Gavriliţa

Guvernul Republicii Moldova a aprobat vineri, 26 noiembrie, proiectul hotărârii Guvernului privind alocarea mijloacelor financiare şi încheierea unei tranzacţii, care prevede soluţionarea problemei aprovizionării neîntrerupte a consumatorilor cu gaze naturale şi evitarea sistării livrării acestora.

Pentru evitarea crizei pe piaţa gazelor s-a decis cesionarea către S.A. „Energocom” a creanţelor deţinute de SA „Moldovagaz” faţă de SA „Termoelectrica”, create ca urmare a livrării anterioare a gazelor naturale, cu valoarea nominală totală de 1.330.621.613,66 (un miliard trei sute treizeci milioane şase sute douăzeci şi una mii şase sute treisprezece lei şi 66 bani).

Datoriile au fost formate în perioada anilor 2002-2008, în contul livrării de către SA „Moldovagaz” a gazului natural către SA „Termoelectrica”. Datoriile sunt confirmate prin decizii judecătoreşti şi se află în procedură de executare. În termeni proximi, SA „Energocom” împreună cu SA „Termoelectrica” vor semna un Acord ce va conţine graficul de rambursare a creanţelor respective. 

Mai multe - Republica Moldova

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite