Guvernul a suspendat deciziile ce se referă la concesionarea Aeroportului Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a abrogat mai multe decizii care se referă la procesul de concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău, aprobate în perioada 2012-2013, transmite IPN.

Este vorba despre proiectul de parteneriat public-privat pentru concesionare, hotărârea prin care s-a aprobat concesionarea activelor, cea cu privire la aprobarea raportului privind derularea şi rezultatele concursului închis de selectare a concesionarului şi hotărârea cu privire la reconfirmarea aprobării concesionării activelor.

„Hotărârile au fost aprobate contrar unor proceduri stabilite de lege. Aceste hotărâri au fost aprobate de un guvern a în demisie. Curtea Constituţională a emis deciziile de suspendare a acţiunilor hotărârilor Guvernului nr. 321 din 30 mai 2013 şi nr. 715 din 12 septembrie 2012, având ca temei dispoziţiile art. 71 alin.(2) lit.g) din Codul jurisdicţiei constituţionale, adică securitatea economică sau financiară a statului”, a explicat ministra Justiţiei, Olesea Stamate.  

La rândul ei, premierul Maia Sandu a precizat că abrogările hotărârilor de Guvern nu sunt retroactive, dar astfel cadrul legal va fi adus în concordanţă cu decizia Curţii Constituţionale. În declaraţiile de presă oferite după şedinţa Guvernului din 4 septembrie, Maia Sandu a spus că, „în continuare, pe baza informaţiilor prezentate de comisia parlamentară şi de alte instituţii ale statului, Ministerul Justiţiei lucrează la acest dosar, cu care se va merge în următoarele zile în instanţă, unde va cere anularea contractului de concesionare”.

Premierul a mai precizat că până la o decizie a instanţei de judecată, contractul de concesionare a aeroportului rămâne în vigoare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite