Gheorghe Cavcaliuc susţine că e gata să facă declaraţii la Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cavcaliuc

Gheorghe Cavcaliuc, citat la PCCOCS pentru 5 noiembrie, pentru a fi audiat în calitate de învinuit în dosarele privind cauzele penale fabricate în privinţa lui Gheorghe Petic şi Ruslan Verbiţchi, spune nu se poate prezenta la audieri întrucât nu-şi poate abandona activitatea sa profesională pe care o desfăşoară în Marea Britanie. Dar şi că are alte motive, lucru despre care avocatul său a informat într-o cerere depusă la PCCOCS, notează IPN.

Liderul Partidului Acasă Construim Europa susţine că în cererea depusă la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a fost indicată adresa sa de reşedinţă în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

De asemenea, „pentru ca adevărul să iasă la iveală, iar procuratura şi societatea să cunoască adevărul”, a cerut să fie remisă o comisie rogatorie  în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, iar aici va depune mărturii pe cazurile pentru care este citat. „Pentru că nu am încredere în justiţia din Republica Moldova, voi face acest lucru cu deschidere în faţa organelor de drept de aici, doar în faţa unui procuror imparţial şi independent al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord”, susţine Gheorghe Cavcaliuc.

Contactat de IPN, purtătorul de cuvânt al PCCOCS, Emil Gaitur, a declarat că cererea a fost primită şi înregistrată spre examinare.

Gheorghe Cavcaliuc a fost citat la PCCOCS  pentru a fi audiat, în calitate de învinuit, în dosarele privind cauzele penale fabricate în privinţa lui Gheorghe Petic şi Ruslan Verbiţchi. Potrivit procurorilor, cele două dosare ţin de înscenarea unui viol, în cazul Gheorghe Petic, şi înscenarea transportării ilegale a cartuşelor „Kalaşnicov” în Ucraina, în cazul lui Ruslan Verbiţchi. Ambele cauze penale au fost fabricate în anul 2018 de către Inspectoratul General al Poliţiei (pe atunci Gheorghe Cavcaliuc – şef adjunct al IGP, n.r.). Gheorghe Cavcaliuc a părăsit Republica Moldova după alegerile parlamentare anticipate din luna iulie. De mai multe ori acesta a afirmat că se află la Londra, în interes de serviciu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite