GALERIE FOTO Au protestat călare în faţa Ministerului Agriculturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instructorii au venit călare în faţa Ministerului Agriculturii, unde au stat circa jumătate de oră, iar apoi au pornit la trap spre Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Protest inedit astăzi, la Ministerul Agriculturii. Nouă instructori de la Şcoala Republicană de Hipism şi Pentatlon din Chişinău au venit călare în faţa instituţiei pentru a manifesta împotriva hotărârii de ieri a magistraţilor de la Judecătoria Buiucani de a-l restabili în funcţia de director pe fostul şef, Mihail Andronic.

„Nu suntem de acord ca domnul Andronic să ocupe funcţia de director, deoarece pe timpul lui a destrămat această şcoală, iar caii n-au avut ce să mănânce. Nu ştiu scopul pentru care vrea să revină. El nu se pricepe la cai. Nu are idee că acest animal e fiinţă vie care are nevoie să fie îngrijită. Conducerea actuală are grijă de aprovizionare. Sunt oameni care cunosc situaţia şi care se ocupă cu sportul“, spune Octavian Tatamirov, unul dintre instructori.

„Protestăm împotriva hotărârii judecătorilor din Buiucani de restabilire în funcţia de director a lui Andronic. Nu-l dorim. Este un protest paşnic. Am venit călare de la herghelie şi ne întoarcem tot aşa“, susţine şi Tatiana Argint, un alt antrenor de hipism.

După ce-au stat circa jumătate de oră în faţa Ministerului Agricultorii, hipiştii au pornit la trap spre scuarul din faţa Guvernului, unde preţ de un sfert de ceas au făcut câteva exerciţii cu caii şi au înconjurat, călare, bradul din Piaţa Marii Adunări Naţionale, spre deliciul tinerilor care se aflau la patinoarul deschis duminică seara.

Şcoala Republicană Specializată de Hipism şi Pentatlon Modern reprezintă un patrimoniu pentru sportul din Moldova. În anii ‘70-‘90 ai secolului trecut călăreţii moldoveni au obţinut mai multe performanţe la competiţii internaţionale de hipism. În ultima perioadă, însă sportivii noştri participă tot mai rar la turneele de hipism, dar continuă să-şi dreseze animalele şi să-şi perfecţioneze măiestria, în special pe hipodromul din vecinătatea şcolii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite