FOTO VIDEO Trenul Chişinău-Moscova a fost implicat într-un accident în suburbia Moscovei, soldat cu 6 morţi şi 50 de răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tren de pasageri care circula pe ruta Moscova-Chişinău s-a ciocnit, marţi, cu un marfar ucrainean, în apropiere de Moscova, provocând moartea a şase persoane şi rănirea altor 50.

UPDATE 16.10 Vicepreşedintele guvernului regiunii Moscova, Dmitri Pestov, a anunţă că unul dintre răniţi a decedat la spital, astfel numărul morţilor ajuns la 6, relatează Ria Novosti. Trenul de pasageri a fost tras la următoarea staţie Naro-Fominsk. Aici martorii sunt interogaţi de către anchetatori.

UPDATE 15.49 Consulul Moldovei la Moscova Anatol Patraşcu a declarat pentru „Adevărul“ că cinci oameni au murit, iar alţi cinci sunt într-o „stare foarte-foarte gravă“. „50 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar 25 au fost spitalizaţi. Acum încercăm să-i identificăm pe cei morţi“, a spus Patraşcu.

Printre răniţi este şi o fată de 11 ani, care se află în stare de gravitate medie. Ea este conştientă. Mama ei la fel a fost rănită în accident.

Ministerul Transportului anunţă că listele persoanelor care au avut de suferit în urma accidentului vor fi publicate în cel mai apropiat timp pe pagina web a CFM www.railway.md. De asemenea, CFM a instituit o linie telefonică verde la nr. 022 834550,  la care rudele pasagerilor cursei nr.342  sunt rugate să apeleze pentru mai multe informaţii.

UPDATE 15.35 Salvatorii urmează să evacueze la Moscova circa 200 de pasageri, în primul, rând famiile cu copii mici, anunţă Ria Novosti. Deocamdată, aceştia rămân în vagoane, fiind asiguraţi cu apă şi mâncare.

image

15 de persoane grav rănite au fost transportate la spital cu elicopterele. FOTO Ria Novosti

Şeful Căilor Ferate Ruse, Vladimir Iakunin, a zburat de urgenţă din China la Moscova, după ce premierul Dmitri Medvedev i-a dat indicaţii la telefon să lichideze cât mai curând consecinţele acidentului.

UPDATE 15.01 Potrivit Departamentului de Transport Moscova, cele 16 containere ale marfarului ar fi deraiat din cauza unei şine care a crăpat. Anterior însă CFR rus anunţa preliminar că s-ar fi rupt o rampa laterală a platformei.

Peste 500 de oameni sunt implicaţi în operaţiunile de lichidare a consecinţelor accidentului.

UPDATE 14.32 Prim-ministrul Iurie Leancă adresează condoleanţe familiilor şi rudelor care şi-au pierdut apropiaţii în accidentul feroviar produs astăzi în apropierea oraşului Moscova. Totodată, şeful Guvernului a cerut ambasadorului la Moscova Andrei Galbur să se deplaseze la locul accidentului pentru a acorda asistenţa necesară pasagerilor care se deplasau cu trenul implicat în accident.

image

FOTO Cele două garnituri, repuse pe şine// Reuters

UPDATE 14.20 Marfarul ucrainean transporta componente pentru fabricile Renault din România, anunţă Agenţia Intefax.

UPDATE 14.10 Ministrul adjunct al Transporturilor, Vladimir Cibotari, a declarat pentru „Adevărul“ că „însoţitorii de vagoane au numărat nouă morţi“.

UPDATE 14.00 Potrivit Ministerului Sănătăţii, printre victime este şi un copil. Trei persoane în stare foarte gravă au fost transportate cu elicopterul în capitala Rusiei.

În trenul de pasageri se aflau peste 400 de persoane, inclusiv însoţitori de vagoane şi personal tehnic. Pe această cursă au fost vândute 394 de bilete.

UPDATE 13.56 Au fost spitalizate 24 de persoane în cele mai apropiate instituţii medicale. Au venit în ajutor medicii de la Urgenţă din Moscova şi Novoia Moskva. La locul accidentului lucrează acum 151 de oameni şi 51 de unităţi tehnice.

Oamenii legii din Rusia au deschis un dosar penal pentru încălcarea regulilor siguranţei circulaţiei feroviare, iar premierul Dmitri Medvedev a cerut să fie lichidate de urgenţă consecinţele.

Autorităţile ruse anunţă că toate trenurile vor avea întârzieri de trei-şase ore.

image

FOTO Itar-tass

image

FOTO Reuters

accident tren
image

Containerele deraiate, care au provocat accidentul. FOTO Mchs.gov.ru

Căile Ferate Ruse au anunţat că 16 containere ale marfarului au deraiat şi au ras caroseria laterală a trenului de pasageri. Au fost afectate vagoanele 7 şi 8 ale trenului de pasageri. Circulaţia feroviară pe acest segment a fost sistată. Motivul accedentului a fost o defecţiune a marfarului, anunţă Ria Novosti, citând surse din cadrul CFR-ului rus.

Accidentul a avut loc în staţia Bekasovo-1, regiunea Moscova, (la 80 de kilometri de Moscova) în direcţia spre Ucraina. Două vagoane au deraiat, iar oamenii sunt scoşi din tren în braţe, relatează Life News.

Salvatorii ruşi au trimis 86 de oameni şi 26 autospeciale, anunţă Direcţia regiunii Moscova, a Ministerului rus pentru Situaţii Excepţionale. Potrivit datelor operative, marfarul deraiat s-a ciocnit în vagonul numărul 7 al trenului Moscova-Chişinău. Aici se afla şi şeful de tren.

image

FOTO Life News

Irina Gâscă, şefa Serviciului de presă al Ministerului Transporturilor, a declarat că accidentul s-a produs după ce, la o cotitură, o parte componentă a trenului marfar a intrat  în coliziune cu trei dintre vagoanele trenului de pasageri. Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a dispus, în regim de urgenţă, crearea unei celule de intervenţie rapidă în cadrul instituţiei. Urmează să fie contactate familiile cetăţenilor moldoveni implicaţi în acest accident tragic, cărora li se vor oferi informaţii cu privire la starea celor apropiaţi.

Calea Ferată va trimite o altă granitură pentru preluarea pasagerilor care pot continua călătoria.

Ministerul de Externe anunţă că funcţionarul consular al Ambasadei Republicii Moldova în Federaţia Rusă deja s-a deplasat la faţa locului. Acesta poate fi contactat la următoarele numere de telefon: (+7 495) 624 53 53, (+7 495) 624 80 91.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite