FOTO Antonela  Maioru, moldoveanca ce dansează în scopuri caritabile în Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plecată în Marea Britanie acum patru ani, o tânără din Chişinău a ajuns în echipa de dansatori a celui mai important eveniment de caritate studenţesc din Regat

Antonela Maioru (20 de ani) a plecat în Marea Britanie la vârsta de 16 ani. „Când eram la gimnaziu, a venit un domn de la o companie care propunea programe de studii în străinătate. Mi-a plăcut ideea, familia m-a susţinut şi am ajuns să fac liceul acolo“, îşi aminteşte tânăra.

După doi ani la Loughborough College, a ales să facă Economie şi Management la Universitatea din Bristol. Deşi i-a fost dificil la început, s-a adaptat uşor şi s-a înscris în clubul universitar de dans. „Am început să dansez pe la 11 ani, în show-baletul Teodor, şi am decis să continui aici. Atât cu echipa de la colegiu, cât şi cu cea studenţească, am participat la o competiţie interuniversitară grandioasă, unde doi ani la rând am ocupat locul trei“, povesteşte dansatoarea.

ÎN SUSŢINEREA VICTIMELOR SCLAVIEI

Antonela face parte şi din grupul de dansatori al celui mai mare eveniment studenţesc caritabil din Anglia – FUZE, care are loc în fiecare iarnă, la Bristol.

„Suntem vreo 30 de tineri din toate colţurile planetei. Evenimentul reprezintă un mix de muzică, dansuri (hip-hop, latino, balet) şi prezentări de modă. Banii adunaţi merg pentru variate cauze. Evenimentul din 2014 va susţine victimele sclaviei. Deşi sclavia a fost abolită, astăzi mai există oameni exploataţi sau vânduţi ca nişte obiecte“, explică Antonela.

Acum, echipa se antrenează intens pentru spectacolul din februarie. „Avem şi lecţii deosebite, de exemplu, a renumitei dansatoare şi coregrafe Laura Edwards. A dansat în show-urile lui Britney Spears, Beyonce sau Miley Cirus, a fost asistentă de coregraf pentru concertele lui Justin Bieber şi Jennifer Lopez. Lecţia ei m-a inspirat şi m-a ambiţionat să merg mai departe“, mărturiseşte studenta.

image

Alături de coregrafa Laura Edwards (centru) şi o altă colegă din proiect

FUZE a devenit pentru ea o mare familie şi o oportunitate de a dărui. „Prin dans, pot oferi cuiva un motiv de bucurie şi susţinere. Este o şansă de care mă simt datoare să profit. Nu percep dansul ca pe un efort, ci ca pe o plăcere şi o sursă de energie“, spune fata.

LE-AU PLĂCUT VINUL ŞI PLĂCINTELE

Tânăra revine la Chişinău doar în vacanţe şi, deocamdată, nu-şi vede viitorul în Moldova: „Sunt legată de Anglia, voi urma şi masterul aici, dar cred în fraza «niciodată să nu spui niciodat㻓. Între timp, se implică în proiectele Asociaţiei Moldovenilor din Marea Britanie şi promovează valorile noastre în Regat. „Le-am adus colegilor de la FUZE bomboane Bucuria şi le-au plăcut foarte mult. Pentru prietenii mei din Olanda, Finlanda şi Mozambic am gătit plăcinte şi i-am servit cu vin. Au fost încântaţi!“, încheie moldoveanca.

image

Împreună cu câţiva membri ai Asociaţiei Moldovenilor din Marea Britanie

ADUNĂ 2.000 DE SPECTATORI

Organizat din anul 2004, show-ul anual FUZE adună până la 2.000 de spectatori. Banii colectaţi din bilete şi donaţii sunt destinaţi unor cauze nobile, cum ar fi combaterea traficului de fiinţe umane, susţinerea tinerilor nevăzători sau a copiilor cu boli hepatice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite