Fostul şef al ANRE, Nicolae Răileanu, susţine că ştie adevăratul motiv al suspendării majorării tarifelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expertul economic, Nicolae Răileanu, susţine că adevăratul motiv care în stă în spatele deciziei de suspenda majorările tarifelor la energie este că şefii Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) au înţeles că riscă să ajungă la puşcărie din cauza ilegalităţii acestor hotărâri.

Ex-directorul ANRE, Nicolae Răileanu, a afirmat, într-o postare pe facebook, că motivul de suspendare a hotărârilor din 18 iulie curent este cu totul altul şi nu cel declarat de către conducerea Agenţiei. „Pe 7 august am depus o cerere prealabilă la ANRE prin care am solicitat anularea hotărîrii de majorare a tarifului şi am argumentat prin cifre concrete ilegalitatea acesteia. Am invocat faptul că în cadrul şedinţei din 18 iulie, Consiliul de Administraţie ANRE a votat pentru 6 cifre componente, iar în Monitorul Oficial şi pe site-ul ANRE mai apoi au apărut cu totul alte cifre”, a precizat reprezentantul „Business Intelligent Services”. 

Potrivit expertului, acţiunile membrilor Consiliului de Administraţie ANRE cad sub incidenţa articolului privind depăşirea atribuţiilor de serviciu a persoanelor cu funcţie publică, care prevede o pedeapsă de la 6 la 10 ani de puşcărie. „Din ziua de 7 august până azi nu am primit răspuns la cererea prealabilă şi cănd aceşti derbedei au văzut că au mai rămas câteva zile până la expirarea termenului de 30 de zile pentru a-mi expedia un răspuns, înţelegând că eu voi merge până la capăt, îşi anulează hotărîrea”, ssusţine expertul economic. 

ANRE a anunţat astăzi că suspendează hotărârile privind majorarea tarifelor la energie pentru a fi realizat un audit extern, care are ca scop „ de a înlătura toate suspiciunile făcute publice  asupra argumentelor care au stat la baza deciziilor”. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite