Fostul bașcan al Găgăuziei își face partid. Deputat PAS: Promovează minciuni și propagandă create în laboratoarele Kremlinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Irina Vlah, fostul bașcan al Găgăuziei, regiune prorusă din R. Moldova, își lansează propriul partid politic, intitulat "Platforma Moldova". În replică, reprezentanţii Puterii de la Chişinău susţin că este proiectul Kremlinului.

Irina Vlah anunță lansarea unui proiect politic. FOTO: Facebook
Irina Vlah anunță lansarea unui proiect politic. FOTO: Facebook

După mai multe luni în care nu a fost activă în spațiul public, Irina Vlah a ieșit la rampă, anunțând despre planurile sale politice și venind cu acuzații la adresa guvernării PAS, dar nu și cu atât de suficiente amănunte despre proiectul său politic.

,,Niciodată de la declararea independenței nu s-a simțit o scindare mai mare în societate, o distanțare atât de enormă între pseudo-elita politică și popor. Niciodată Republica Moldova nu a avut o guvernare atât de proastă ca acum: oameni întâmplător promovați în Guvern, la șefia instituțiilor publice. Marele dezastru în toate domeniile produce o mare decepție în societate”, a declarat aceasta, citind întregul mesaj de pe o foaie.

Ea a chemat formațiunile de opoziție să se alăture Platformei, dar a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor.

,,Anunț lansarea Asociației Obștești ,,Platforma Moldova”, o platformă care trebuie să ne unească, după ce actuala guvernare ne-a dispersat, ne-a partajat în oameni buni și oameni răi. Consider că după 18 ani de cariera în sfera politică, în Legislativ, apoi în Executiv posed competențele necesare unui lider capabil să unească în jurul său oameni onești și adevărați patrioți, pentru că iubesc țara”, a mai spus Irina Vlah.

De cealaltă parte, parlamentarul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Radu Marian, a reacționat pe pagina sa de Facebook, susținând că ,,la Chișinău a fost creată deschis și oficial Platforma Kremlin, oricum alege să o numească Irina Vlah. Kremlinul vrea peste noapte să-și transforme agenții în așa-numiți politicieni proeuropeni, însă noi ținem minte cum Irina Vlah, iubitoarea de sacouri de 2000 euro, lupta deschis împotriva interesului Moldovei”.

,,Irina Vlah a reprezentat interesele Kremlinului în toată cariera sa politică;

Irina Vlah a avut vizite regulate și întrevederi cu Putin și alți oficiali de la Kremlin.

Irina Vlah a primit instrucțiuni de discursuri de la Kremlin.

Irina Vlah ține partea Kremlinului care ucide copii, femei, bătrâni și aruncă bombe peste spitale și școli, prin faptul că nu condamnă războiul Rusiei în Ucraina.

Ipocrizia Irinei Vlah nu are margini - ea folosește bani europeni și americani pentru proiectele din UTAG, dar îl invită pe Putin în regiune și laudă Rusia.

Irina Vlah promovează minciuni și propagandă create în laboratoarele Kremlinului, care divizează Moldova și induce ură în societate.

Irina Vlah l-a trădat pe Voronin, după ce a intrat pe listele comuniștilor în Parlament, pentru că nu era suficient de pro-rus și s-a dus la Dodon.

Platforma Kremlin o să încerce acum să ne convingă cât de tare se căiește și să se jure că sunt europeni. Așa au primit indicație de la Moscova”, a punctat alesul, publicând o fotografie cu Irina Vlah şi Vladimir Putin.

Irina Vlah nu a comentat, deocamdată, aceste acuzații.

Ea s-a aflat timp de opt ani la conducerea UTA Găgăuzia, începând cu anul 2015. În perioada anilor 2005-2015 a fost deputat în Parlamentul moldovean, figurând pe listele Partidului Comuniștrilor din Republica Moldova (PCRM), iar la sfârșitul anului 2014 a decis să părăsească formațiunea PCRM. De-a lungul anilor, aceasta a fost apropiată socialistului și ex-președintelui țării, Igor Dodon, dar a avut și întrevederi cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. Iar în timpul campaniilor electorale privind alegerea guvernatorului Găgăuziei, Irina Vlah avea mesaje precum: ,,Să fim aproape de Rusia este în puterile noastre”

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite