Filmul „Leviathan” a fost interzis într-o regiune din Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Renumitul film rusesc „Leviathan” al regizorului Andrei Zviaghinţev nu va fi difuzat în cinematografele din regiunea Pskov din vestul Federaţiei Ruse, informează Interfax.

Potrivit agenţiei de ştiri, motivul oficial invocat de Iurii Miheev, directorul „Ecran”, singura companie de distribuire a filmelor din acestă regiune, este „îndoiala referitor la faptul că pelicula ar avea succes”.

Miheev a declarat că ar fi proiectat cu plăcere acest film, însă „nu li s-a permis”.

Pelicula lui Andrei Zviaghinţev a acumulat aproximativ 700 de mii de dolari în primul weekend de difuzare în Rusia, situându-se astfel pe locul patru după încasări după filmele străine „Jupiter Ascending”, „The Imitation Game” şi „Paddington”.

Filmul, care redă povestea unui locuitor dintr-un orăşel din nordul Federaţiei Ruse, care încearcă să lupte în van cu autorităţile locale corupte, a stârnit o reacţie neaşteptată în Rusia, existând mai multe încercări de a fi interzis.

La festivalurile internaţionale de film însă, „Leviathan” a câştigat un şir de premii printre care cel pentru cel mai bun scenariu la Cannes sau „Globul de Aur” în categoria „Cel mai bun film străin”. Totodată pe data de 15 ianuarie filmul a fost nominalizat la premiile „Oscar” care vor fi acordate pe data de 22 februarie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite