FAO susţine în continuare dezvoltarea agriculturii din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite (FAO) şi-a reiterat disponibilitatea de a susţine, în continuare, dezvoltarea şi sustenabilitatea agriculturii din Republica Moldova.

În cadrul unei întrevederi cu ministrul agriculturii, dezvoltării regionale şi mediului, Vasile Bâtca, reprezentanţii FAO au reiterat că Republica Moldova reprezintă o prioritate în baza Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Organizaţia pentru Agricultură şi Alimentaţie a Naţiunilor Unite privind instituirea unei Reprezentanţe FAO în Republica Moldova semnat în aprilie 2014, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, pe parcursul ultimilor trei ani, Republica Moldova a beneficiat de expertiză şi asistenţă tehnică din partea FAO în valoare totală de circa două milioane de dolari pentru fortificarea sectorului, inclusiv îmbunătăţirea legislaţiei şi a siguranţei alimentelor. „Suntem recunoscători pentru suportul acordat şi avem siguranţa unei colaborări eficiente în continuare”, a menţionat Vasile Bâtca, în cadrul dialogului cu reprezentanţii FAO.

În scopul prioritizării ajutorului acordat, Guvernul Republicii Moldova în comun cu FAO a elaborat şi aprobat Programul-Cadru de Ţară pentru anii 2016-2019. Programul se axează pe trei domenii prioritare de asistenţă: creşterea competitivităţii sectorului agricol, promovarea agriculturii durabile şi dezvoltării rurale, precum şi îmbunătăţirea capacităţilor în gestionarea durabilă a resurselor naturale şi managementul dezastrelor naturale.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite