Două tinere din R. Moldova, reţinute pentru trafic de fiinţe umane în scopul exploatării sexuale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO simbol
FOTO simbol

Două tinere, ambele de 20 de ani, din raioanele Floreşti şi Sângerei, au fost reţinute, pentru trafic de copii şi trafic de persoane, în scop de exploatare sexuală comercială. Pe parcursul anului 2021, acestea ar fi impus o minoră de 16 ani şi un tânăr de 19 ani să presteze servicii sexuale, transmite IPN.

Inspectoratul General al Poliţiei precizează că suspectele au profitat de situaţia vulnerabilă a minorei, care era crescută doar de bunică, dar şi a tânărului, care vine într-un orfelinat, şi i-au adăpostit într-un apartament din Chişinău. După care celor doi li s-au imputat cheltuieli pentru chiria apartamentului, pentru   produse alimentare procurate şi alte utilităţi, fiind constrânşi să întoarcă pretinsele datorii  prestând servicii sexuale contra cost.

Clienţii erau identificaţi prin intermediul unui site de anunţuri şi plăteau între 500 şi 1.500 de lei pentru o partidă de amor. Toţi banii ajungeau la traficante. 

Suspectele au fost arestate pentru 30 de zile, iar victimele au fost plasate în Centrul de plasament specializat pentru acordarea asistenţei corespunzătoare, inclusiv medicale, una dintre victime fiind testată pozitiv la HIV/SIDA.

Conform legii, persoana vinovată de comiterea infracţiunii de trafic de copii şi persoane riscă pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite