Două grupări criminale au fost reţinute de poliţie. Racolau şi exploatau sexual minore de 13 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul uneia dintre grupurile de traficanţi este o femeie din Rusia de 34 de ani. FOTO Arhivă Adevărul
Liderul uneia dintre grupurile de traficanţi este o femeie din Rusia de 34 de ani. FOTO Arhivă Adevărul

Două grupări criminale care obligau mai multe minore să se prostituieze au fost reţinute de către poliţie. Tinerele provin din familii social-vulnerabile şi unele dintre ele au chiar şi 13 ani.

Potrivit şefului adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Fiinţe Umane din cadrul Inspectoratului General de Poliţie, Iurie Padorilov, una dintre grupări era condusă de o femeie originară din Rusia. „Femeia are 34 de ani şi lucra alături de alţi doi bărbaţi. În perioada 2014-2015, cei trei au recrutat mai multe fete minore şi le-au obligat să practice prostituţia stradală în apropiere de Calea Basarabiei. Unele minore aveau 13 şi 15 ani. Fetele proveneau din familii social-vulnerabile şi nu se aflau sub supravegherea părinţilor. Traficanţii au violat iniţial fetele, apoi le-au obligat să se prostituieze. Erau supravegheate în permanenţă de către proxeneţi”, a declarat Iurie Padorilov.

Poliţiştii au reţinut cei trei traficanţi şi au salvat trei tinere, ulterior fiind identificate alte cinci victime. 

„La momentul actual se lucrează în vederea documentării clienţilor. Fetele îşi arătau vârsta, era clar că sunt nişte copile. Clienţii riscă să fie sancţionaţi”, a mai menţionat Iurie Padorilov. 

Cea de-a doua grupare de traficanţi racola eleve de la o şcoală profesională din Chişinău. „Racolările aveau loc tot prin intermediul unei minore care studia acolo. Aceasta le propunea fetelor să lucreze ca maseuze. Ulterior, însă, fetele erau de asemenea obligate să se prostituieze în apartamente închiriate. Gruparea schimba des apartamentele ca să nu dea de bănuit. În acest caz au fost salvate cinci victime şi identificate alte şase”, a spus Iurie Padorilov. 

Acesta a precizat că în primul caz minorele prestau servicii sexuale contra sumei de 300-600 de lei pe oră, iar în cel de-al doilea caz tariful era de 600-1.000 de lei pe oră. 

Membrii celor două grupări riscă 15-20 de ani de închisoare sau detenţie pe viaţă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite