Dodon promite că în curând cei implicaţi în frauda bancară vor sta la închisoare: Toate investigaţiile de până acum au fost mimate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

Igor Dodon a declarat joi, 14 mai, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, că „există progres substanţial” în dosarul furtului miliardului. Preşedintele a spus că, din informaţiile oferite de organele de drept, rezultă că toate investigaţiile de până acum au fost mimate. Potrivit lui, chiar şi compania de investigaţii Kroll „a fost o filieră greşită pentru ca organele de stat să se ocupe cu altceva, dar nu de ceea ce trebuie”.

Şeful statului a precizat că toată informaţia pe care a primit-o de la organele de drept, în mare parte se regăseşte şi în raportul Comisiei parlamentare de anchetă pe subiectul furtului miliardului. El susţine că în ultimele 2-3 luni au fost puşi sub învinuire zece bancheri şi efectuate mai multe percheziţii.

Igor Dodon a dat asigurat că cei implicaţi în frauda bancară o să ajungă foarte curând „unde trebuie”. 

Preşedintele a menţionat că vor ajunge la închisoare nu doar cei care au beneficiat de bani ca urmare a furtului, dar şi cei care „au pregătit toată legislaţia”, subliniind că este vorba de foşti miniştri şi alţi demnitari de stat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite