Dodon cheamă lumea în stradă după reţinerea lui Stoianoglo: Asistăm la uzurparea puterii de stat. Cerem demisia in corpore a conducerii ţării VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

Fostul şef de stat, Igor Dodon, a criticat reţinerea procurorului general, Alexandru Stoianoglo. El a declarat că „asistăm la uzurparea puterii de stat”, iar „Moldova se transformă în stat capturat”. Dodon a declarat că Maia Sandu şi PAS doresc „preluarea controlului asupra Procuraturii”. Potrivit lui, noua putere de la Chişinău, la moment, nu controlează doar Procuratura.

Igor Dodon a declarat, într-un briefing de presă, că Maia Sandu ar fi ordonat reţinerea procurorului general.

„Credeţi în poveşti? Credeţi că e lupta clanurilor? Credeţi că Viorel Morari a fost făcut singur acest lucru? Litvinenco (n.r. - ministrul Justiţiei) stă până la miezul nopţii în Preşedinţie şi coordonează fiecare pas. Nu făcea nimeni nimic fără comanda Maiei Sandu. Pentru ce acest show? Stoianoglo a fost desemnat câştigător de către guvernul Maiei Sandu. Stamate era membru al Comisiei. Ru am semnat decretul în baza consursului făcut de ei”, a spus Dodon într-un briefing de presă.

Dodon susţine că „Maia Sandu a vrut să arate cine e stăpân în casă, a vrut să bage frica în voi”.

Totodată, Dodon consideră unul din motivele reţinerii procurorului general este că Maia Sandu nu a vrut să-i dea voie lui Stoianoglo să mai publice informaţii despre infracţiunile comise de unii reprezentanţi PAS. 

Dodon a menţionat că guvernarea nu poate soluţiona problemele oamenilor, în contextul creşterii preţurilor la diferite produse şi servicii şi din acest motiv oferă circ oamenilor.

În această ordine de idei, Dodon a chemat lumea în stradă, pentru ziua de duminică, 10 octombrie, în susţinerea lui Stoianoglo. În plus, Dodon a comunicat că în cadrul protestelor se va cere şi demisia in corpore a conducerii ţării şi organizarea alegerilor parlamentare şi prezidenţiale anticipate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite