Distracţii pentru sfârşit de vară. La ce evenimente pot merge moldovenii în ultima săptămână de august

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După Ziua Iei, Ia Mania, Festivalul Berii sau cel al Levănţicii ultimele zile de vară ne rezervează alte evenimente la fel de inedite. La sfârşitul lunii august redescoperim tradiţiile populare la Festivalul EcoGastroEtnica şi ascultăm muzică sub clar de lună la Festivalul Lunii Pline.

Cultura, muzica, dansul şi folclorul moldovenesc prind viaţă în cadrul festivalurilor şi evenimentelor care promovează intens tradiţiile şi obiceiurile şi sunt organizate tot mai des. După o vară plină de evenimente culturale pentru toate preferinţele şi categoriile de vârstă, sfârşitul lunii august aduce alte câteva prilejuri pentru distracţie. 

Meditaţie sub clar de lună plină

Fesivalul Luna Plină va fi organizat în premieră în Republica Moldova şi aduce un concept inedit care promovează conexiunea cu natura şi respectarea mediului înconjurător, dar şi atingerea echilibrului şi a armoniei interioare. Astfel, timp de trei zile, între 28 şi 30 august, satul Bardar din raionul Ialoveni se va transforma într-o adevărată oază de linişte prielnică pentru meditaţie şi terapii alternative prin muzică. Organizatorii promit muzică bună, proiecţii de film, sesiuni de meditaţie, o zonă de activităţi recreative şi sportive, artişti locali şi internaţionali ce vor evolua pe cele trei scene instalate sub cerul liber. Vizitatorii se vor putea bucura de programe diverse de dimineaţă până la miezul nopţii.

„Eşti liber! Plimbă-te, dansează, exprimă-te cum simţi şi vrei pentru a crea povestea ta”, îndeamnă organizatorii într-un video de promovarea a evenimentului. În cadrul festivalului va fi aprins Focul Sacru, o zona de întâlnire unde participanţii pot face schimb de idei şi practici. Evenimentul îşi propune să adune cea mai deschisă comunitate din Moldova, orientată spre meditaţie şi terapii alternative în aer liber alături de artişti de muzică electronică, aleşi cu grijă, pentru a crea o călătorie muzicală perfectă pentru trei zile de experienţe la cote maxime.

EcoGastroEtnica readuce tradiţiile populare

Ediţia a 2-a a festivalului EcoGastroEtnica, desfăşurată între 28-30 august, invită toţi doritorii să savureze un final de vară într-un loc pitoresc şi liniştit. La Coliba lui Moş Ion, în Valea Răciula din raionul Călăraşi, veţi găsi o zonă extraordinară amplasată pe malul unui lac, la poalele Codrilor, care oferă relaxare şi insuflă o stare de bine. Organizatorii promit o călătorie în timp şi revenirea la tradiţiile copilăriei, precum sacrificatul porcului, călăritul lui de către copii, coacerea pâinii de casă şi a hulubaşilor la cuptoarele bunicii sau pregătirea mustului şi a vinului la bordeiul bunelului. Vizitatorii vor putea urmări întregul proces de pregătire a zemii şi sarmalelor în frunze de varză sau viţă de vie şi a altor bucate tradiţionale.

image

Pe scenă vor urca mai mulţi artişti autohtoni precum Anişoara Puică, Mariana Mihăilă,Valentin Uzun şi formaţia Tharmis, Nicoale şi Isidor Glib, Doinita Gherman, Gus şi Kapushon, Dara & Carla’s Dreams. În premieră, va fi jucat în aer liber spectacolul „Chiriţa în provincie” şi „Bine e la şezătoare”. Vizitatorii vor putea participa la masterclassuri şi alte activităţi atât pentru maturi, cât şi pentru copii şi vor avea parte de un târg de produse agricole şi unul artizanal cu lucrările meşterilor populari handmade. Un bilet pentru o zi costă 50 lei, unul pentru două zile - 80 de lei, iar pentru toate cele trei zile de festival, vizitatorii vor plăti 110 lei. Copiii până la 12 ani intră gratuit.

Concert exploziv în ultima zi de vară

Pe 31 august, moldoveanul Andrew Rayel, unul dintre cei mai buni DJ din lume, va susţine un concert exploziv în aer liber la GOA Territory. Rayel este considerat un DJ excepţional cu renume modial, creaţiile lui fiind susţinute de cei mai tari artişti ai domeniului din întreaga lume, precum Armin van Buuren, Hardwell, Tiesto, Dash Berlin şi alţii. Alături de moldovean vor mai evolua Snatt & Vixm, doi producători români, Biotones, Jakys Sun, Delph, Dima Nelson.

Organizatorii promit transport gratuit până la locul de desfăşurare a evenimentului şi avertizează că numărul biletelor este limitat. Preţul acestora s-a majorat cu trecerea timpului şi, astfel, dacă în perioada 10-16 august acestea costau 150 de lei, atunci până pe 31 august un bilet va putea fi cumpărat cu 250 de lei. Un bilet în zona VIP costă 400 de lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite