De la 1 ianuarie 2013 preţul vinietei se va dubla

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii maşinilor înmatriculate în străinătate vor plăti mai scump pentru folosirea exploatarea drumurilor din Republica Moldova. Guvernul se aşteaptă la venituri anuale de circa 50 de milioane de lei.

Costul taxei pentru folosirea drumurilor va creşte de două ori, potrivit unui proiect de lege aprobat astăzi de către Guvernul Republicii Moldova. Pentru o săptămână, taxa va creşte de la doi la patru euro, pentru 15 zile taxa va ajunge la opt euro, iar pentru o lună de zile, proprietarii maşinilor vor scoate din buzunare 14 euro. Dacă se vor afla în ţară 90 de zile, vinieta va costa 30 de euro, iar pentru 180 de zile - 50 de euro.

Premierul Vlad Filat a argumentat decizia prin faptul că în alte state vinieta este mai mare ca în Republica Moldova şi pentru că toţi şoferii trebuie să contribuie la fondurile din care sunt finanţate lucrările de reparaţie şi întreţinere a drumurilor. Achitarea vinietei se face în toate punctele, biorurile, posturile vamale interne şi la intrarea în ţară.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite