Dan Dungaciu: Elita politică de la Chişinău nu vrea să-şi asume o relaţie cu NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Eduard Enea
FOTO Eduard Enea

Preşedintele Fundaţiei Universitare a Mării Negre, Dan Dungaciu, spune că la capitolul securitate Republica Moldova nu a înregistrat progrese.

„Ceea ce s-a întâmplat cu Ministerul Apărării, care are în frunte un reprezentant al unui partid, Partidul Liberal, care e singurul care îşi asumă oficial integrarea în NATO, cred în acest moment că ţine mai degrabă de excepţie, decât de regulă”, a declarat Dungaciu.

Expertul afirmă că, de fiecare dată când e vorba de subiectul NATO, politicienii de la Chişinău se află într-o tăcere profundă.

Un argument al lui Dungaciu că subiectul NATO la Chişinău provoacă tăcere este faptul că validitatea articolului din Constituţie, privind statutul de neutralitate al ţării, nu mai este discutat la Curtea Constituţională.

Dungaciu califică Moldova ca o zonă fără identitate precisă, o zonă în care nici Vestul şi nici Estul nu domină decisiv.

„Din acest punct de vedere, nu este o veste deloc bună pentru Republica Moldova. Şi nu văd nicio conştientizare a acestei situaţii, care mie mi se pare dramatică, din punct de vedere geostrategic”, a încheiat expertul.

Dan Dungaciu a oferit un interviu pentru Radio Europa Liberă, luni, 11 iulie.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite