Cum explică oficialii Air Moldova turbulenţele din timpul zborului Milano-Chişinău de la începutul săptămânii

0
0
În această săptămână mai mulţi pasageri AirMoldova au semnalat nereguli tehnice în timpul zborului dinspre Milano spre Chişinău şi de la Chişinău la Moscova Foto: Adevărul
În această săptămână mai mulţi pasageri AirMoldova au semnalat nereguli tehnice în timpul zborului dinspre Milano spre Chişinău şi de la Chişinău la Moscova Foto: Adevărul

Oficialii operatorului aerian dezmint zvonurile cu privire la o eventuală depresurizare a cabinei, argumentând că orice schimbare de presiune din interiorul avionului ar fi declanşat mecanismul de eliberare automată a măştilor cu oxigen.

Reprezentanţii Air Moldova au explicat motivele pentru care aeronava care a efectuat, pe 26 iulie, cursa Milano-Chişinău, a întâmpinat mai multe dificultăţi în timpul zborului, relevă Unimedia.md. Astfel, potrivit oficialilor companiei, la o oră după decolare avionul a intrat într-o zonă de turbulenţe periculoase, iar echipajul a coborât brusc aeronav la o altitudine mai mică, pentru a evita eventualele riscuri de zbor. 

Air Moldova neagă orice zvonuri referitoare la depresurizarea interiorului aeronavei, argumentând că în caz contrar măştile de oxigen s-ar fi desprins automat din plafon, mecanismul lor fiind setat astfel încât să se activeze chiar şi la cele mai mici schimbări de presiune din cabină.

Zvonurile referitoare la zborul Air Moldov pe ruta Milano-Chişinău au apărut după ce mai mulţi pasageri au semnalat că, în timp ce se aflau la mare altitudine, motoarele avionului scoteau un sunet atipic şi că ar fi fost în pericol de-a se prăbuşi.

Joi un zbor al aceleiaşi companii, pe ruta Chişinău-Milano, a fost amânat cu circa 5 ore, iar aeronava de pe ruta Chişinău-Moscova s-a întors la Chişinău după două încercări eşuate de a zbura spre Aeroportul Internaţional Domodedovo din Capitala Federaţiei Ruse.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite