Copil accidentat mortal de un camion în oraşul Ialoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un accident rutier produs astăzi în oraşul Ialoveni, în aproprierea Şcolii de Artă, a curmat viaţa unei eleve de 9 ani. Aceasta traversa strada regulamentar, la trecerea de pietoni, când a fost lovită în plin de un camion, transmite IPN.

Ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Ialoveni, Silvia Vetcu, a precizat că accidentul s-a produs în jurul orei 13.20. La volanul camionului se afla un bărbat de 64 de ani.

Poliţia a pornit o cauză penală, iar şoferul a fost reţinut pentru 72 ore. Alcooltestul a arătat că acesta nu a consumat alcool.

Actualizare: În cadrul audierilor, şoferul a spus că nu a observat copilul, a precizat Silvia Vetcu.

Actualizare: Solicitată de IPN, Daniela Bodorin, directorul Şcolii de Arte din oraşul Ialoveni, a confirmat că fetiţa accidentată este elevă a instituţiei şi se îndrepta la clasa de vioară. Directorul nu a văzut accidentul, dar din spusele martorilor cunoaşte că la trecerea de pietoni aşteptau mai mulţi copii. Văzând că autovehiculul încetineşte, aceştia au început să traverseze strada. Dar când au înţeles că nu opreşte camionul, s-au retras la marginea carosabilului. Eleva accidentată nu a reuşit împreună cu ceilalţi copii. „Se spune că şoferul nu i-a văzut”, a menţionat Daniela Bodorin.

Actualizare: Din imaginile de la faţa locului, se vede că trecerea de pietoni este colorată în roşu şi alb, pentru o vizibilitate mai bună, iar în faţa trecerii este şi mesajul de atenţionare „Şcoala”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite