Contract pentru schimb comercial de energie electrică între R. Moldova şi România

0
0
Romania si Moldova

Operatorii de Transport şi de Sistem, Transelectrica şi Moldelectrica, au semnat un contract ce permite alocarea de capacitate pentru schimburile comerciale de energie electrică pe linia de interconexiune între România şi Republica Moldova.

Schimburile comerciale de energie electrică vor începe imediat după finalizarea întregului proces care implică armonizarea detaliilor tehnice şi aspectelor comerciale. Primele tranzacţii de energie electrică între România şi Republica  Moldova sunt estimate pentru luna octombrie a acestui an, transmite IPN.

„Realizarea cu succes a procesului de comercializare a energiei electrice pe interconexiunea între România şi Republica Moldova reprezintă un angajament de susţinere între cei doi Operatori de Transport şi de Sistem şi, de asemenea, contribuie la dezvoltarea şi buna funcţionare a pieţei de energie la nivel european”, se precizează într-un comunicat de presă al Transelectrica.

În 16 martie 2022 s-a realizat sincronizarea sistemelor electroenergetice din Ucraina şi Republica Moldova cu sistemul electroenergetic european.

Mai multe - Republica Moldova

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite