Contul de Telegram al președintei Republicii Moldova a fost spart

0
Publicat:

Conturile de Telegram ale mai multor oficiali din Rep. Moldova, între care Maia Sandu, au fost sparte miercuri, zi în care ministrul Justiției a solicitat Guvernului să aprobe sesizarea privind scoaterea în afara legii a partidului pro-rus Șor.

Contul oficial de Telegram al Maiei Sandu a fost spart FOTO Arhivă
Contul oficial de Telegram al Maiei Sandu a fost spart FOTO Arhivă

Reprezentanții instituției prezidențiale au anunțat că ,,a fost spart Canalul oficial de Telegram al Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. La fel, infirmăm veridicitatea ultimelor postări”.

Anunțul a fost făcut după ce un mesaj despre „corupția din instituțiile de stat” a fost publicat pe contul oficial de Telegram al președintei, Maia Sandu. La scurt timp, acesta a fost șters. Același mesaj a fost publicat și pe contul ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. 

Despre spargerea conturilor oficialilor moldoveni a vorbit prim-ministrul Natalia Gavrilița, la începutul ședinței Executivului de miercuri. Șefa Cabinetului de miniștri a menționat că acestea au fost sparte în ziua în care ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a cerut aprobarea sesizării cu privire la declararea neconstituțională a partidului Șor. Lucru care a și fost votat de membrii Cabinetului de miniștri. 

Solicitare pentru vicepremierul pentru Digitalizare

La fel, Natalia Gavrilița a venit cu o solicitare către viceprim-ministrului pentru Digitalizare, Iurie Țurcanu. ,,Să lucrați împreună cu membrii Guvernului ca să ne asigurăm că folosim, în siguranță, tehnologiile informațiile”, a menționat Natalia Gavrilița. 

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite