CMC alocă 500 de mii de lei pentru asistenţa medicală acordată persoanelor fără poliţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul municipal Chişinău a prevăzut în bugetul pentru anul curent un fond de 500 de mii de lei pentru acoperirea cheltuielilor de acordare a ajutorului medical de urgenţă persoanelor din categoriile social-vulnerabile care nu sunt asigurate medical.

Contactat de IPN, Mihai Moldovanu, şeful Direcţiei municipale de sănătate, a spus că un asemenea fond există începând cu anul 2010, dar mecanismul de alocare a banilor a fost modificat. 

Anterior, municipalitatea procura din aceşti bani poliţe medicale pentru persoanele nevoiaşe care necesitau spitalizare. Din acest an, la recomandarea Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, se va merge pe plăţi directe către instituţiile medicale, pentru fiecare caz tratat.

Potrivit lui Mihai Moldovanu, din acest fond sunt acoperite şi cheltuielile pentru internarea oamenilor străzii care ajung la spital cu hipotermie sau alte probleme de sănătate. Suma alocată variază în funcţie de tratamentul administrat, în medie ar fi între patru şi cinci mii de lei per caz tratat.

Şeful Direcţiei sănătate spune că anul trecut autorităţile municipale s-au încadrat în cheltuielile planificate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite