Circa 25.000 de pomi de Crăciun vor fi puşi în vânzare în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel mai ieftin pom de Crăciun va putea fi cumpărat cu 36 de lei FOTO Adevărul
Cel mai ieftin pom de Crăciun va putea fi cumpărat cu 36 de lei FOTO Adevărul

În acest an Agenţia „Moldsilva” va propune spre vânzare instituţiilor de stat celor private şi persoanelor fizice, aproximativ 25.000 de pomi de Crăciun (22.000 de molid şi 3.000 de pin). Cea mai mare cantitate de molizi este propusă de către pepinierile întreprinderilor silvice din Edineţ, Glodeni, Hânceşti, Soroca şi Cimişlia.

Înălţimea unui molid variază de la un metru până la şase metri. În acest an au fost vândute peste 13.000 de molizi cu înălţimea de unu şi doi metri, aceştia fiind şi cei mai solicitaţi de către cumpărători. Pomii de Craciun sunt crescuţi în pepinieră timp de cinci-şapte ani. Preţul iniţial al unui pom rămâne neschimbat, un molid de un metru va costa la pepinierile silvice 36 de lei cu TVA inclus. Mai sunt propuse şi verticele la preţul de 8 lei.

Tăierea în pepiniere a molizilor va începe în prima jumătate a lunii decembrie şi se va finaliza la 31 decembrie, în funcţie de necesitate şi solicitări.

În cazul tăierilor ilicite de molizi din fondul forestier sau din alte spaţii verzi persoanele fizice riscă o amendă de la 40 la 50 unităţi convenţionale iar persoanele juridice de la 400-500 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite