Circa 20 de tone de mere moldoveneşti, întoarse din Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În jur de 20 de tone de mere din Republica Moldova au fost întoarse din Rusia în urma verificărilor efectuate la punctul de control „Krupeţkii” din regiunea Kursk. Merele moldoveneşti urmau să ajungă la o fabrică din Breansk, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă plasat pe pagina electronică a Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară, „în lotul de mere au fost depistate larve ale moliei orientale”.

Solicitat anterior de IPN, în contextul recentelor loturi de prune întoarse din Rusia din acelaşi motiv, directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, Gheorghe Gaberi, a spus că este firesc unele fructe să aibă dăunători. Loturile de fructe întoarse până acum din Rusia, pe motiv că s-ar fi depistat în ele „viermele oriental”, care este motiv de carantină pe teritoriul acestei ţări, au fost verificate în Republica Moldova, nefiind depistate neconformităţi.

„În cazul în care se depistează un dăunător într-un fruct, conform normelor internaţionale, se face fumigaţie, ca dăunătorul nu fie în stare vie. Acum însă nu sunt astfel de instalaţii la toate punctele de intrare în Federaţia Rusă, respectiv marfa este întoarsă”, a mai spus directorul ANSA.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite