Cine este singurul doritor de a conduce Banca Naţională a Moldovei. Are şanse să obţină funcţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia specială privind selectarea candidaţilor la funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) anunţă că doar o singură persoană şi-a manifestat dorinţa de a conduce instituţia, iar în curând această candidatură ar putea fi prezentată Parlamentului.

Potrivit IPN, un singur dosar a fost depus la Comisia specială privind selectarea candidaţilor la funcţia de guvernator al BNM. Deputatul Ştefan Creangă, preşedintele comisiei, a declarat pentru IPN că singurul dosar a fost depus de către Sergiu Iachim, consultat la o companie din Luxemburg, Belgia.

Sergiu Iachim este fost candidat independent la alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2010, neacumulând numărul de voturi necesare pentru a trece pragul electoral.

Ştefan Creangă a menţionat că se aşteaptă să mai fie depuse dosare. Totuşi, dacă rămâne un singur dosar, în termen de 5 zile după expirarea termenului de depunere – 29 octombrie – va examina dosarul şi dacă va corespunde criteriilor, atunci va fi înaintat Parlamentului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite