Cinci persoane din Chişinău, condamnate la ani grei de închisoare pentru trafic de fiinţe umane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Două femei şi trei bărbaţi au fost condamnaţi recent la ani grei de închisoare, după ce Procuratura municipiului Chişinău, Oficiul Botanica, le-a demonstrat vinovăţia de comiterea traficului de fiinţe umane şi traficului de copii.

Potrivit procurorilor, în intervalul anilor 2013 - 2014, abuzând de poziţia de vulnerabilitate a victimelor, manifestată prin lipsa surselor de existenţă şi a locului de trai, precum şi prin aplicarea violenţei fizice şi psihice, inculpaţii au recrutat şi adăpostit şapte tinere, printre care trei minore, în vederea prestării serviciilor sexuale contra plată în diferite locuri din capitală.

Mai exact, inculpaţii plasau anunţuri în spaţiul on-line, după care transportau victimele la clienţi, care pentru o oră de servicii sexuale achitau câte 600 de lei. Ulterior, banii obţinuţi în urma acestei activităţi ilegale erau încasaţi de către condamnaţi.

În baza probelor prezentate de procurori, recent, trei dintre inculpaţi au fost condamnaţi la câte 17 ani închisoare, iar ceilalţi doi, la câte 19 şi respectiv, 20 de ani de detenţie.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite