Cetăţean rus, reţinut în Bălţi pentru producerea şi vânzarea drogurilor de peste 1,2 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
catuse

Sub supravegherea Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), a fost reţinut un cetăţean rus, care dirija producerea drogurilor într-un laborator dedicat din Bălţi şi vânzarea lor pe internet.

Activitatea infracţională a acestuia a fost documentată de către Inspectoratul Naţional de Investigaţii şi Direcţia Generală Urmărire Penală ale Inspectoratului General al Poliţiei, în toamna lui 2021, iar reţinerea acestuia a avut loc cu sprijinul angajaţilor „Fulger.”

Potrivit estimărilor preliminare, valoarea drogurilor pe piaţa neagră depăşeşte suma de 1,24 milioane lei. Pe lângă drogurile de tip mefedronă (drog similar cu ecstasy), oamenii legii au ridicat şi materie primă pentru producerea acestora. Suplimentar, urmare a percheziţiilor, de la acesta au fost ridicate 200 pacheţele autosigilante pentru depozitarea şi vânzarea drogurilor, peste 10 cartele bancare, 15 cartele telefonice, precum şi cinci telefoane mobile folosite la comiterea infracţiunii.

Ulterior reţinerii acestuia, procurorii PCCOCS i-au prezentat învinuirea şi au obţinut în instanţa de judecată plasarea acestuia în arest preventiv, pentru desfăşurarea obiectivă a investigaţiilor. Procurorii urmează să solicite şi aplicarea sechestrului asupra apartamentului acestuia, în valoare de peste un milion de lei, pe care-l deţine în proprietate de peste un an de zile.

Autoritatea de investigaţie anunţă faptul că, potrivit materialelor dosarului penal, învinuitul a prestat servicii de mercenariat în structurile paramilitare din regiuni separatiste. Activitatea infracţională pe acest segment urmează să fie investigată într-o procedură separată.

Anterior reţinerii cetăţeanului rus, în luna august a acestui an, a fost reţinut un alt membru al acestui grup infracţional, după o captură de droguri în valoare estimativă de 600.000 lei. În privinţa acestuia, procurorii au trimis în judecată dosarul penal, iar în curând urmează să fie pronunţată sentinţa.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite