Cele 13 persoane bănuite de conducerea unei organizaţii criminale în nordul ţării rămân în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curtea de Apel Bălţi s-a pronunţat asupra recursului trimis de suspecţii unei grupări criminale. FOTO Arhivă Adevărul
Curtea de Apel Bălţi s-a pronunţat asupra recursului trimis de suspecţii unei grupări criminale. FOTO Arhivă Adevărul

Curtea de Apel Bălţi a respins recursul înaintat de cei 13 bănuiţi, reţinuţi pentru crearea şi conducerea unei organizaţii criminale în nordul ţării. Astfel, membrii grupării rămân în continuare în arest, transmite IPN.

Prin decizia sa, Curtea de Apel a menţinut în vigoare arestul pentru 30 de zile, emis de către judecători. Cei 13 membri ai grupării au fost reţinuţi la 25 noiembrie curent în urma percheziţiilor efectuate în nordul ţării.

Potrivit şefului adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei al MAI, Gheorghe Cavcaliuc, cele 13 persoane, cu vârsta curpinsă între 20 şi 47 de ani, domiciliate în municipiile Chişinău şi Bălţi, au fost reţinute de poliţişti şi procurori, fiind suspectate de crearea şi conducerea unei organizaţii criminale. Gruparea ar fi avut scopul să racoleze 300 de persoane, după care urma să atace Unitatea militară din Bălţi pentru a se înarma. Totodată, potrivit poliţiştilor, gruparea intenţiona să elibereze cu forţa 400 de deţinuţi din Penitenciarul Bălţi pentru a fi implicaţi în acţiuni ulterioare.

De asemenea, într-un interviu pentru Europa Liberă, ministrul de Interne, Oleg Balan a declarat că ancheta arată că urmele grupării criminale reţinute la Bălţi duc în afara Republicii Moldova, iar pe lângă cele 13 persoane reţinute au apărut şi alte persoane suspectate de acţiuni similare. În acelaşi timp, Balan susţine că mai multe veste antiglonţ urmau să ajungă la Bălţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite