CEDO a dat undă verde retransmiterii TVR în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
tvr antena foto sanda visan

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a validat Acordul de soluţionare amiabilă a cererii depuse de TVR împotriva Republicii Moldova.

Ministerul Afacerilor Externe al României scrie în pagina on-line că decizia CEDO are putere executorie, fiind imediat aplicabilă, relevă IPN. Aplicarea acesteia va fi supravegheată de Comitetul Miniştrilor al Consiliului Europei. Condiţiile necesare pentru revenirea TVR1 în spaţiul mediatic din Republica Moldova sunt deja întrunite sub aspectul dreptului internaţional.

Operatorii de cablu din Moldova vor prelua, în maximum 30 de zile de la cererea formală a TVR, programele TVR dedicate Republicii Moldova. În aceleaşi termene va fi alocat un slot din proiectul-pilot pentru transmisia digitală terestră, amplasat în Chişinău, sau un slot din viitorul multiplexor digital cu acoperire la nivelul întregului teritoriu al Republicii Moldova. De asemenea, va fi eliberată o licenţă de emisie în favoarea TVR, pe perioada maximă prevăzută de legislaţia Republicii Moldova, fără obligativitatea participării la un concurs.

Acordul de soluţionare amiabilă a fost semnat la 12 septembrie anul curent la Bucureşti, de către preşedintele Societăţii Române de Televiziune (SRTv), Claudiu Săftoiu, şi agentul guvernamental al Republicii Moldova, Lilian Apostol.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite