CEC a respins contestaţia depusă de către Ruslan Codreanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Comisia Electorală Centrală a respins contestaţiile depuse de către Ruslan Codreanu şi Serghei Scripnic împotriva Consiliului electoral de circumscripţie electorală municipală Chişinău (CECEC), prin care nu au fost înregistraţi în cursa electorală pentru funcţia de primar general a municipiului Chişinău. Hotărârile au fost luate la şedinţa de luni, 30 septembrie, transmite IPN.

În privinţa lui Ruslan Codreanu, candidat independent, CECEC a invalidat la 26 septembrie peste 800 de semnături din cele peste 10400 prezentate de către grupul de iniţiativă pentru susţinerea lui Ruslan Codreanu. Membrii CEC nu au găsit temei legal pentru recunoaşterea listelor de semnături invalidate de către CECEC. Astfel, a fost menţinută hotărârea CECEC.

În privinţa lui Serghei Scripnic, candidat din partea Partidului Politic Patrioţii Moldovei, CECEC a constatat că partidul a lansat procesul de selectare a candidaţilor la funcţia de primar şi de consilier municipal înainte de data la care a fost constituit organul electoral, ceea ce contravine legii. Deşi reprezentanţi formaţiunii au declarat că nu au ştiut despre norma obligatorie, membrii CEC susţin că necunoaşterea prevederilor legale nu înlătură consecinţele survenite.

Ambii contestatari pot ataca hotărârile CEC în instanţă de judecată.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite