Ce cred partidele de la guvernare despre reţinerea lui Vlad Filat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Declaraţii pe marginea reţinerii lui Filat. FOTO: Adevărul
Declaraţii pe marginea reţinerii lui Filat. FOTO: Adevărul

Partidele parlamentare din Republica Moldova au opinii împărţite privind legalitatea ridicării imunităţii şi reţinerii lui Vlad Filat.

Deputatul PLDM, Valeriu Ghileţchi, susţine că a fost încălcată procedura de ridicare a imunităţii parlamentare a lui Filat. „Au fost comise o serie de încălcări procedurale. Este evident că a avut loc o răzbunare politică. Cred că avocaţii vor folosi cu succes aceste încălcări în apărarea lui Filat”, spune Ghileţchi. 

Deputatul PD, Sergiu Sârbu este de altă părere. „Nu s-a încălcat nimic. Parlamentul nu a avut niciun drept să respingă demersul procurorului, mai ales că era vorba despre o problemă majoră, discutată de întreaga societate. Nici Parlamentul, nici politicul, nu trebuie să se implice în acţiunile justiţiei. 

Deputatul PSRM, Vasile Bolea, a respins ideea că reţinerea lui Filat a fost un scenariu organizat din timp „Procurorul general a prezentat un set de documente, care au convins deputaţii. Nu s-a încălcat procedura. Vlad Filat este deputat şi are dreptul să se adreseze la Curtea Constituţională”. 

Vicepreşedintele PL, Valeriu Mmunteanu, a spus că Partidul Liberal cu mult înainte a bătut alarma că se fură din sistemul bancar şi deputaţii liberali nu au avut decât să voteze pentru ridicarea imunităţii lui Filat. “Acordul de constituire a Alianţei de guvernământ prevede elucidarea devalizării BEM. A fost una din condiţiile noastre. Consider că reţinerea lui Filat nu reprezintă un motiv pentru destrămarea AIE 3”. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite