CCA a sancţionat televiziunile care nu şi-au declarat proprietarul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Declaraţii la CCA au depus 108 din cei 120 de radiodifuzori înregistraţi în Republica Moldova. FOTO Adevărul
Declaraţii la CCA au depus 108 din cei 120 de radiodifuzori înregistraţi în Republica Moldova. FOTO Adevărul

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a sancţionat 12 radiodifuzori din toată ţara pentru că nu au prezentat declaraţiile cu privire la asigurarea transparenţei prorprietăţii. Alţi 62 de radiodifuzori au prezentat declaraţiile incomplete şi au primit şapte zile pentru a adăuga datele lipsă, transmite IPN.

Trei posturi de radio şi nouă posturi de televiziune au primit avertizare publică pentru că nu au prezentat declaraţiile. Alţi 13 radiodifuzori nu au indicat cine este beneficiarul final al posturilor, un detaliu obligatoriu al declaraţiei. 25 de radiodifuzori nu au anexat la declaraţie paginile web.

„Până la sfârşitul zilei de astăzi, aceste declaraţii pe care le-am examinat vor fi plasate pe site-ul CCA, la rubrica transparenţa proprietăţii mass-media. Ulterior, vom remite decizia celor care au fost sancţionaţi şi celor care urmează să rectifice declaraţiile şi să le prezinte Consiliului”, a declarat preşedintele CCA, Dinu Ciocan.

„Vreau să salut toţi radiodifuzorii care şi-au declarat proprietatea în audiovizual. A fost făcut primul pas în acest domeniu. Am ajuns şi în ziua când s-a mişcat carul din loc. Mai sunt foarte multe de făcut. Este foarte importată şi modalitatea de finanţare a radiodifuzorilor”, a declarat membrul CCA, Damaschin Nicolae.

În total, declaraţii la CCA au depus 108 din cei 120 de radiodifuzori înregistraţi în Republica Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite