Başkanul Formuzal criticat pentru alianţa cu Şelin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Başkanul interimar al autonomiei Găgăuzia, Valerii Ianioglo, care este şi vicepreşedintele Partidului Regiunilor, condus de Mihail Formuzal, regretă faptul că formaţiunea sa a făcut alianţă cu socialiştii lui Viktor Şelin în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014.

El nu exclude că va părăsi Partidul Regiunilor pentru a candida independent la viitoarele alegeri pentru conducerea UTA Gagauzia. În cadrul unui interviu pentru postul local de televiziune, GRT, Valerii Ianioglo a declarat că a luat deja o astfel de hotărâre. Totodată, el spune că formaţiunea pe care o reprezintă la moment „nu este partidul doar al lui Mihail Formuzal, ci a tuturor membrilor săi”. „Eu consider că başkanul UTA Gagauzia nu trebuie să reprezinte vreun partid politic, ci toţi cetăţenii care locuiesc pe acest mic teritoriu. De aceea, eu deja am hotărât că voi candida independent”, a precizat Ianioglo, care în prezent ocupă fotoliul lui Mihail Formuzal, care a degrevat din funcţie în perioada campaniei electorale.

Menţionăm că, potrivit Legii cu privire la statutul UTA Gagauzia, o persoană nu poate fi ales în funcţia de başkan al regiunii pentru al treilea mandat. Mihail Formuzal a fost ales în fruntea regiunii în anul 2006, iar în 2010 a fost reales.

Ianioglo nemulţumit de alianţa cu Şelin

De asemenea, vicepreşedintele Partidului Regiunilor este nemulţumit că formaţiunea participă în campania electorală pentru alegerea deputaţilor în Parlamentul de la Chişinău alături de socialiştii, conduşi de Viktor Şelin. „Am optat întotdeauna pentru apărarea intereselor găgăuzilor, însă, din păcate, Partidul Regiunilor nu va participa în alegeri separat. Nu am fost de acord cu crearea acestui bloc, de acea nu am dorit să fiu inclus în lista electorală”, a afirmat Valerii Ianioglo.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite