Astăzi la Chişinău se desfăşoară Festivalul Etniilor.  Minorităţile naţionale îşi vor prezenta portul şi tradiţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 70 de colective etnoculturale vor urca astăzi pe scena din grădina publică Ştefan cel Mare din Chişinău, la cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Etniilor cu genericul „Unitate prin diversitate”, transmite IPN.

Şefa Direcţiei relaţii interetnice şi funcţionarea limbilor, Ludmila Burlaca, a anunţat că în centru vor fi organizate expoziţii de arte plastice, cărţi şi lucrări de artizanat. În acest an se va pune mai puţin accentul pe bucatele tradiţionale şi mai mult pe prezentarea portului naţional.

Tradiţional, festivalul va începe cu depuneri de flori la monumentul Domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt, la care vor participa oficiali de stat, după care se vor deschide expoziţiile pe aleile Grădinii Publice.

Ediţia din acest an a festivalului se desfăşoară în trei etape, pe întreg teritoriul Republicii Moldova. 

Festivalul a început pe 8 septembrie, la Taraclia, unde zeci de colective etnoculturale au prezentat tradiţiile minorităţilor naţionale din sudul republicii. Evenimentul continuă în Capitală, iar etapa finală va avea loc pe 28 septembrie la Bălţi, cu participarea colectivelor etnoculturale din regiunea nordică.

Festivalul Etniilor este organizat de către Biroul Relaţii Interetnice, Primăria municipiului Chişinău şi autorităţile locale din Republica Moldova. Pe teritoriul Republicii Moldova locuiesc 48 de etnii.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite