Andrei Baştovoi va fi eliberat pentru a-şi înmormânta soţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Baştovoi şi fiul său vor putea participa la înmormântarea soţiei sale FOTO: jurnal.md
Andrei Baştovoi şi fiul său vor putea participa la înmormântarea soţiei sale FOTO: jurnal.md

Fostul om de afaceri şi deputat în primul Parlement al Republicii Moldova Andrei Baştovoi, şi fiul său, Valentin, vor fi eliberaţi pentru 72 de ore din închisoare pentru a-şi putea înmormânta soţia care a decedat în urma unor scurgeri de gaze.

Ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, a declarat că Andrei Baştovoi şi fiul său, Valentin, au fost informaţi despre tragedia care a avut loc în această noapte. 

Precizăm că soţia fostului om de afaceri, Svetlana, în vârstă de 59 de ani, a decedat după ce s-a intoxicat cu gaz, iar fiul lor, Mircea, în vârstă de 26 de ani, a fost adus în stare gravă la spital. Datele preliminare arată că că intoxicaţia ar fi cauzată de o scurgere de gaz.

Ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, a anunţat că Andrei Baştovoi şi fiul său, Valentin, vor fi eliberaţi din închisoare pentru 72 de ore pentru a avea posibilitatea să organizeze înmormântarea soţiei şi mamei lor. Ministrul a precizat că o graţiere a celor doi este imposibilă, deoarece nu există încă decizia finală în acest proces, dosarul fiind examinat acum de Curtea de Apel.

Amintim că Andrei Baştovoi, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, a fost condamnat la nouă ani de închisoare, iar fiul acestuia, Valentin, la opt ani. Cei doi sunt acuzaţi de cauzarea prejudiciului în proporţii deosebit de mari din contul companiei miliardarului Anatol Stati Ascom Group.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite