Analist politic, pentru Europa Liberă: Guvernarea atacă Partidul „ŞOR” pentru că este îngrijorată de creşterea sa în popularitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marina Tauber şi Ilan Şor
Marina Tauber şi Ilan Şor

Partidul „ŞOR”, condus de deputatul fugar Ilan Şor, s-ar bucura de tot mai multă încredere în rândul moldovenilor, iar acest fapt ar fi motiv de îngrijorare pentru guvernarea PAS, care are o atitudine „deloc elegantă” vizavi de Partidul Şor. Părerea aparţine directorului Institutului de Istorie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Gheorghe Cojocaru.

Cojocaru a făcut trimitere la ultimele sondaje de opinie, care arată că, în cazul unor alegeri anticipate, Partidul „ŞOR” şi-ar tripla numărul de mandate, de la şase, câte are în prezent, la 19 locuri în Parlament. 

„Într-o eventuală coaliţie cu Partidul Socialiştilor, creditat cu 16 la sută susţinere sau cu 33 de mandate, cele două formaţiuni ar putea forma o majoritate simplă şi să constituie un viitor guvern”, a menţionat Cojocaru pentru Europa Liberă, citat de Ziarul Naţional.

Potrivit lui, acest succes se datorează inclusiv faptului că Ilan Şor are o prezenţă constantă şi extrem de vocală pe reţelele de socializare. 

„Place sau nu, este o performanţă, mai ales în condiţiile în care toţi oponenţii politici ai Partidului „ŞOR” sunt în scădere de popularitate. Ca formaţiune de stânga, cu o vastă şi permanentă activitate socială în teren, Partidul „ŞOR”, după cum se vede, absoarbe voturile unui Partid Democrat, dispărut din sondaje, rupe şi din baza electorală a socialiştilor şi comuniştilor”, a declarat analistul.

Asta ar reprezenta, în opinia lui, motive de îngrijorare pentru actuala guvernare, mai ales în condiţiile gestionării defectuoase a crizelor din ţară. 

„Creşterea sprijinului pentru Partidul „Şor” şi descreşterea atestată în sondaje a simpatiilor populare pentru formaţiunile de dreapta nu pot fi decât motive de îngrijorare pentru actuala guvernare. […] În contextul nemulţumirilor generate de creşterea preţurilor la gaze, energie electrică, carburanţi şi, iată, şi la produsele de panificaţie, tendinţele sociale care se conturează, în ciuda eforturilor actualei guvernări de a se implica şi de a ţine situaţia sub control, vor fi greu de stăpânit”, a adăugat expertul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite