Ambasadorul SUA: „Corupţia rămâne principalul obstacol în dezvoltarea Republicii Moldova”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambasadorul SUA la Chişinau, Excelenta Sa, James Pettit.
Ambasadorul SUA la Chişinau, Excelenta Sa, James Pettit.

Lupta cu corupţia în Republica Moldova este un proces care decurge foarte încet. Asta se întâmplă în pofida faptului că  Guvernul American realizează proiecte ce presupun  reforma în domeniul judiciar, proiecte precum şi înregistrarea audio a tuturor proceselor de judecată, distribuirea aleatorie a cazurilor în rândul judecătorilor, a declarat Ambasadorul Statelor Unite la Chişinău, James Pettit într-un interviu pentru moldova.org.

Lipsa reformelor în domeniul justiţiei descurajează investitorii din SUA. „Sunt exemple de refuz ale investitorilor din Statele Unite, dar şi din alte ţări, care au fost descurajaţi de nivelul de corupţie din Republica Moldova. Potenţialii investitori caută să investească în altă parte”, a declarat Pettit.

De fapt, potrivit ambasadorului, investitorii sunt nemulţumiţi de faptul că nu-şi pot proteja contractele prin intermediul instanţelor.

Ambasadorul a adăugat că UE şi SUA vor ajuta în continuare financiar Republica Moldova, doar că pentru aceasta trebuie să apară contextul potrivit. „Imediat ce va fi relansată colaborarea cu FMI sperăm ca va fi creat contextul necesar pentru ca investiţiile străine să vină în ţară. Colegii noştri din UE, precum şi Guvernul SUA şi cele mai mari instituţii financiare abia aşteaptă să ajute Guvernul Republicii Moldova să implementeze aceste reforme”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite